Отворено писмо до Кирил Ананиев

Уважаеми г-н Ананиев,

Ние от Национална Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори (НАПСФВ) за пореден път останахме изумени от непоследователността на действията Ви!
Визирайки заповед №РД-01-393/09.07.2020 г на Министър Кирил Ананиев бихме желали да Ви припомним, че сватбите не се организират от четвъртък за събота, и покрай тяхната организация са отделени много време и средства, на много по-ранен етап от време.
Сблъсквайки се с поредното недоразумение, ние от НАПСФВ, както и всички наши колеги от сватбения бранш (включително ресторантьори, сватбени агенти, флористи, ДиДжеи и много други) отново сме поставени пред въпроса за нашето финансово и чисто физическо оцеляване.
Излишно е да питаме за логиката заведение на открито да може да работи с до 50% заетост, но да не може да се организира сватбено тържество с повече от 30 души.
Да лишите едно бъдещо семейство от възможноста да си отпразнува мечтаният ден е не само нагло вмешателство в личния живот на българските граждани, но и откровено погазване на правата им.
С настоящото писмо изказваме нашето твърдо намерение за последващи действия, включително и протестни, с участието на всички засегнати от тази забрана, включително и булки, на които днес 09.07.2020г. им забранихте да си проведат тържествата през предстоящите почивни дни.

Надяваме се тази заповед да има съдбата на предшестващата я подобна от юни месец, която бе отменена своевременно още на следващия ден след влизането й в сила!!!

С уважение,
НАПСФВ